Accés al contingut Accés al menú de la secció
Inici  > Què restaurem  > Escultura i pintura sobre fusta
 

Escultura i pintura sobre fusta

imatge: CRBMC

Es conserven i restauren talles de fusta i pintures sobre taula, procedents d’arreu de Catalunya. La majoria són de temàtica religiosa, pertanyents a retaules d’esglésies o museus. Destaquen les intervencions fetes en el retaule de santa Eulàlia i santa Clara (Pere Serra), el retaule de Guimerà (Ramon de Mur), el retaule de sant Pere (Púbol) o el retaule de la Mare de Déu i sant Jordi (Lluís Borrassà).

Habitualment, es tracta d'obres amb un important debilitament del suport, aixecaments de capa de preparació i pictòrica, i abundant brutícia superficial. És imprescindible fixar, consolidar i netejar l’obra. En funció del criteri final que es decideixi, es massilla i es retoca cromàticament o s’opta per un criteri arqueològic.

La presentació final dels retaules es pot fer de dues maneres diferents. Quan manca l’arquitectura de fusta del retaule, es fa amb estructures d’alumini anoditzat i/o amb perfils d’acer inoxidable. Quan l’estructura es conserva però està en mal estat, es reforça amb perfils d’acer inoxidable i/o fusta de cedre.


Restauracions destacables

Galeria d'imatges

       
Per reproduir correctament aquest contingut és necessari instal·lar el programari Adobe Flash Player. Si us plau, baixeu-vos l'última versió, només us requerirà uns instants.

 
 
 
 
 

Data d'actualització: 05.05.2016