• Imprimeix

Escultura i pintura sobre fusta

imatge: CRBMC

Es conserven i restauren retaules, talles i pintures sobre taula, procedents d’arreu de Catalunya. La majoria són de temàtica religiosa, pertanyents a retaules d’esglésies o museus.

Habitualment, es tracta d'obres amb un important debilitament del suport, aixecaments de capa de preparació i pictòrica, i abundant brutícia superficial. És imprescindible fixar, consolidar i netejar l’obra. En funció del criteri final que es decideixi, es massilla i es retoca cromàticament o s’opta per un criteri arqueològic.

La presentació final dels retaules es pot fer de dues maneres diferents. Quan manca l’arquitectura de fusta del retaule, es fa, normalment, amb estructures d’alumini anoditzat i/o amb perfils d’acer inoxidable. Quan l’estructura es conserva però està en mal estat, es complementa amb l'ajuda d'estructures de perfils d'alumini anoditzat, d’acer inoxidable i/o fusta de cedre.

Restauracions destacables

CRBMC Pintura sobre fusta

S'han trobat 0 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png