• Imprimeix

Escultura en pedra

imatge: CRBMC

S’intervenen principalment obres provinents de patrimoni eclesiàstic, civil, museogràfic i arqueològic, ja siguin escultures exemptes, retaules o elements escultòrics integrats a monuments i conjunts arquitectònics ornamentals. Algunes de les restauracions més importants del CRBMC en aquesta especialitat són un sarcòfag romà (Ager), el retaule de Santa Llúcia (Lleida), el retaule de Sant Llorenç (Lleida), el mausoleu de Pere II (Santes Creus), el retaule de la Verge del Roser (Albesa), el retaule de la Mare de Déu (Beget), un sant enterrament de Crist (Vallbona de les Monges) o la Mare de Déu del Pla (Sant Miquel de Camarasa).

Els problemes principals que presenta l’escultura en pedra són la fragmentació del suport i les repintades, que no permeten veure l’obra en la seva integritat, tal com va ser concebuda. Moltes de les obres que es tracten han perdut també, totalment o parcialment, la seva policromia. El procés de conservació–restauració es fonamenta, habitualment, en la recomposició i consolidació de les parts de l’objecte i la neteja. A causa de la dificultat de manipulació es disposa de maquinària específica.

Des d’aquesta especialitat també es gestiona i es fa la conservació–restauració d’aquests béns. Es treballa en coordinació amb el Servei de Patrimoni Arquitectònic de la Generalitat de Catalunya.

CRBMC - Escultura en pedra

S'han trobat 8 resultats.

Autor:  Data de publicació:  Mida:  Utilització de les imatges i vídeos Avís: Es poden utilitzar les imatges i vídeos que estiguin subjectes a una llicència que així ho permeti (per exemple llicències Creative Commons). En cas de dubte, cal consultar l'organisme que apareix com a autor. Comparteix a: /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_twitter.png /web/resources/fwkResponsives/common/img/playIcon.png /web/resources/fwkResponsive/fpca_subcapcalera/img/NG_ico_facebook.png
Retaule major de Santa Maria, Poblet (Conca de Barberà)
Jardins de Santa Clotilde. Cala sa Boadellla, Lloret de Mar (La Selva)
Mausoleu de Pere II el Gran. Església del monestir de Santes Creus (Alt Camp)
Retaule de la Mare de Déu. Església parroquial de Sant Cristòfol, Beget (Ripollès)
Figura de Sant Enterrament. Monestir de Santa Maria, Vallbona de les Monges (Urgell)
Sant Enterrament. Monestir de Santa Maria, Vallbona de les Monges (Urgell)
Porta de l'Anunciata, Canònica de la Seu Vella, Lleida (Segrià)
Porta de l'Anunciata, Canònica de la Seu Vella, Lleida (Segrià)