• Imprimeix

Altres

Publicacions i recursos

Guia CRBMC

Guia del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, 3er. número de la col·lecció d'institucions i equipaments culturals de la Generalitat de Catalunya

Portada Guia CRBMC

Informació relacionada

30 anys, 30 obres

 
La publicació 30 anys, 30 obres editada pel Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) és una selecció molt especial d’obres restaurades durant aquest llarg període. S’han escollit peces representatives de tot el territori, i intentant abastar àmpliament èpoques i estils diversos, així com mostrar diferents tècniques i suports, o també aquelles intervencions que han estat significatives per la seva peculiaritat.

opuscle

Butlletí Rescat

Creat l’any 1996, el butlletí RESCAT és una publicació periòdica de caràcter científic del Centre de Restauració de Béns Mobles (CRBMC), que explica els processos de restauració i conservació d’obres restaurades al Centre.

Es difon, en la seva versió en paper (i a partir del núm. 19 només en versió digital), a museus, biblioteques, centres patrimonials i particulars vinculats al món de la conservació–restauració i també està disponible en línia al web del CRBMC.

 

Consulta tots els butlletins RESCAT

Memòria d’activitats del CRBMC

Aquesta publicació reuneix les restauracions més importants dutes a terme en els darrers 5 o 6 anys, i s’acostuma a difondre coincidint amb la celebració de les exposicions “Catalunya Restaura”.

Fins a l’actualitat s’han publicat 4 volums de memòries.

Altres publicacions

Dins de la col·lecció Museus Documentació del Departament de Cultura, es duen a terme publicacions específiques sobre temes relacionats amb les investigacions dirigides des del Centre, en col·laboració amb altres institucions.

Exposicions “Catalunya Restaura”

El CRBMC organitza periòdicament aquesta mostra que permet al visitant endinsar-se en els diferents processos de conservació–restauració de les obres d’art, conèixer investigacions cientificotècniques i processos curiosos.

L’objectiu és donar a conèixer la tasca del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya i dels conservadors–restauradors d’obres d’art, sovint desconeguda pel gran públic.

Fins ara han tingut lloc 6 exposicions d’aquest tipus a diferents indrets de Barcelona ciutat: a la sala d’exposicions de l’Escola Superior de Belles Arts, al Foment de les Arts Decoratives (FAD), a la capella Santa Àgata, al Centre d’Art Santa Mònica, a la Pia Almoina i a la sala d‘exposicions del Palau Moja.

Enllaços d'interès

Preservació i conservació-restauració

Informació relacionada