• Imprimeix

Història

Els inicis

El primer taller de restauració oficial es va crear l’any 1932, al Museu d’Art de Catalunya, i formava part del Servei de Restauració de la Generalitat republicana. En aquest taller es van establir les bases dels actuals mètodes de conservació–restauració a partir de les propostes de Manel Grau, que havia estat becat a Itàlia per la Junta de Museus.

La tasca iniciada durant la república va continuar durant la postguerra als tallers de restauració del Museu d’Art de Catalunya i al Museu d’Arqueologia de Barcelona, entre d’altres.

Amb la recuperació democràtica, l’any 1980, el Govern de la Generalitat va crear la Secció de Conservació, Restauració i Instal·lacions, dins del Servei de Museus, i la va ubicar al monestir de Sant Cugat del Vallès. 

 

Amb la creació de la Direcció General de Patrimoni Artístic, l’any 1987, la secció es va transformar en el Servei de Restauració de Béns Mobles. L’any 2001 el Govern de la Generalitat va iniciar la construcció d’una nova seu a Valldoreix, en un terreny cedit per l’Ajuntament de Sant Cugat, que passarà a ser l’actual Centre de Restauració de Béns Mobles de la Generalitat de Catalunya, depenent de la Direcció General del Patrimoni Cultural.

imatge: CRBMC

El nou edifici: disseny a mida

L’actual seu del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) és un edifici de 4.000 m². Les noves instal·lacions, modernes i ben equipades, inaugurades el 19 de maig de 2003, marquen l’inici d’una nova etapa per al Centre, passant a ser un Centre de referència a Catalunya.

 

 

imatge: CRBMC